Og det med at blande sig går langt tilbage i hans livshistorie, men det vender vi tilbage til.
Bjarne er spastisk lammet i knæ og albuer, og det kombineret med en rygmarvsskade medfører den mærkelige gangart. Bjarne viste sit talent og engagement allerede i skolen – ikke mindst på det sproglige område, idet han blev 2-sproglig korrespondent fra Handelshøjskolen i Nykøbing Falster.
Det førte ham, som resten af holdet, der blev færdig i 1986, til København. Her bestod han tolkeeksamen i tysk på Handelshøjskolen i København – det nuværende CBS.
Med et smørret grin siger Bjarne pludselig: hvordan tror du man finansierer sine studier, når man læser sprog og ikke kan få SU? Øh – ingen idé! Man sælger naturligvis dyre privatfly til rigmænd i hele verden.
Hm, det må du lige fortælle lidt mere om. Ja, jeg søgte et studiejob, som var slået op på Handelshøjskolen.
Men jobbet hos World Jet Trading blev mit – og næsten et fuldtidsjob. Det var lidt sjovt, at være i kontakt med hele verden før e-mail og udelukkende ved hjælp af telefax og telex (hvis nogen ved, hvad det er). Nogle handler hænger mere ved end andre, men Bjarne var med til at sælge et Gulfstream jetfly til en 22,5 millioner US dollars – på den tid svarende til 180 millioner kroner i 1989.
Kender du måske nogen her omkring, som har solgt et jetfly med guldvandhaner og boblebad ombord? Og hvis smilet ikke var fremme, så vil du måske kunne forstille dig et fra øre-til-øre grin fra Bjarne Jensen, for humøret er absolut intakt.
Tilbage til ungdommen
Bjarne har hele tiden haft en idé om at bo uden for København, og om det var blevet Vordingborg, hvor Bjarne er vokset op, eller om det blev Nykøbing eller Nakskov var der ikke nogen plan for, men en af mulighederne som korrespondent kunne have været det lokale skibsværft, men det var ligesom lukket i mellemtiden. Derfor gik der nogle år, fra han flyttede til København i 1987, til han vendte tilbage i 2001.
Økologiske Igangsættere var og er et projektværksted, og hensigten er at man lærer at lave sit eget projekt inklusive at søge fonde. Nogle af de projekter de satte i søen var et økologisk Sleep-in i Ravnsborggade, en økologisk café i Griffenfeldsgade i København – allerede i 1994 – hvor økologi var noget mystisk på den tid.
Derudover startede så den nævnte konsulentbiks som en blanding af daghøjskole og folkeoplysende forening. Den sprang ud som virksomhed i 1998 under navnet: Foreningen af Andels-Miljømedarbejdere.
I 2001 lukkede konsulentvirksomheden i sin daværende form,
Nu vi så er ved levevejen. Hvad laver han egentlig? I dag er Bjarne ansat i fleksjob hos Vestlollands Kloakservice, som han hjælper med at indføre miljøledelse. Et job som faktisk er afledt af projektet Økologiske Igangsættere.
Ingenting er som det ser ud
Mange vil sikkert tro, at når man er hårdt ramt af sygdom og delvist handicappet, så sidder man bare på sine hænder og hæver sin pension. Men den går, som det ses ikke med folk som Bjarne Jensen.
Hans flexjob i Nakskov har vi nævnt, men når man har krudt i røven og ikke kan holde hænderne nede til møder og generalforsamlinger, så ved enhver, at alt kan ske. Og sådan er det også med Bjarne.
Af de mindre kendte fritidssysler han beskæftiger sig med er en frimærkesamling. Og her har Bjarne indtil for nylig naturligvis også været med i bestyrelsen.
Senest har Bjarne været formand for Nakskov.nu, som rigtig mange kender som en lidt rebelsk forening, der ikke lader sig gå på af andres mening og opfattelse. Indtil videre har det ført til tre gratis kalendere uddelt i 4900 Nakskov og lige så mange byfester. Og mere er på vej – der arbejdes med en turisthjemmeside
Når der kaldes, er Bjarne altid frisk. I sommeren 2016 blev der gjort antrit til en biografforening og også her har Bjarne været med til at sikre en bestyrelse og har deltaget i mange vagter, så de lokale kan se film på det store lærred.
Udvikling i sygdomsforløb
Når man bliver ældre og bruger sin krop, så bliver den sygdom, som jeg går med, ikke nødvendigvis bedre. Der har været nogle hårde kampe – både helbredsmæssigt og mentalt – men den sidste tid har vist, at hvis man er villig til at tage kampene, så får man også et resultat.
I skrivende stund er der sat tiltag i gang, så Bjarne Jensen også i fremtiden kan bidrage til samfundet og foreningslivet med den iver og det gode humør, som de fleste kender ham for.
For som han siger – både privat og arbejdsmæssigt – lærte jeg hos Økologiske Igangsættere i 1993: Det er ikke for sjov, men det skal også være sjovt!