Heino Schultz, 45 år, designsmed

Heino Schultz – smed og møbeldesigner

Hvis man har skruet hænderne rigtigt på, kan alt lade sig gøre. Eller i hvert fald næsten. Heino er uddannet rustfast smed.

Heino Schultz driver et smedefirma med alt til faget hørende sam-men med sin bror. Man kan sige, at det er typisk smedearbejde og ikke fx VVS-arbejde som mange forbinder med smedejobbet.

Men har man også en kreativ hjerne, dukker de sjoveste ideer op, som absolut ikke er typisk smedearbejde.

Heinos far var tømrer og snedker, og som barn suger man indtryk og viden til sig. Lidt groft forsimplet kan han – som indfødt – selvfølgelig heller ikke bare se til, at møbler bare blev smidt ud og brændt.

Derfor gik Heino og forsøgte sig med en lidt genopretning eller nyanvendelse ved at genbruge det gode træ, som fandtes i møbler inden det blev til spånplademøbler. Dette gode træ – ofte af sjældne træsorter, som ikke længere kan skaffes – bliver omsat til nyt. Og med et tvist af smedejobbet i form af fx nyt stel i stål eller plexiglas, så fik møblerne et supermoderne touch.

Det var der folk langt fra Nakskov, der så et potentiale i – og pludselig dukkede der en invitation op til at komme ned på Champs Elysses og udstille deres møbler fra deres mærke Steel & Design i det danske hus sammen med ikoniske møbler.

Møblerne kan de ikke leve af alene (endnu), men mange har set et enormt potentiale. Og Heino ved, hvad der skal til.

Her er omtalen som PDF