Når man ikke kan sige nej, sker der ofte noget uventet

Instruktion før skydning. Der er instruktører på alle baner.

Tilflyttere har ofte brug for et netværk, og her er de mange klubber og foreninger en god legeplads for at skabe venskaber.
Men det er de også for såkaldte tilbageflyttere. Det kan 61-årige Berit Bech, som er født og opvokset i Nakskov, og hendes mand, Peter Lundsgaard, 66, skrive under på.
For et par år siden vendte de næsen hjemad efter en årrække i Sydfrankrig. Og efter at have bygget hus ved Sdr. Egebølle Strand var det tid til nye eventyr.
Det hele startede med, at de meldte sig ind i Lolland Bueskytte Klub, fordi de ville udfordre sig selv. Men søvnigheden havde sneget sig lidt ind pi klubben, som havde til huse i Sandby. Det lollandske udtryk ”godt nok” havde fået overtaget.
Selv om Berit og Peter ikke er årsunger længere, synes de alligevel, det var for slapt. Inden længe var de – uden at ville det – havnet i bestyrelsen, og forandringer er ikke altid velset. Men de to tilflyttere havde ikke lyst til at lade stå til.
Pludselig stod de sammen med Flemming, Sonja og Dorthe i en ny bestyrelse, og siden er det gået stærkt. Så stærkt, at det på sidste generalforsamling blev muligt at vælge to suppleanter til bestyrelsen, nemlig Rasmus og Kim, der begge deltager meget aktivt i den daglige afvikling.
Klubben har formået at få 30 aktive bueskytter på blot et års tid, og Peter har netop fået en bronzemedalje ved de danske mesterskaber i Masterklassen (folk over 50 år).
Ligeledes har klubben sat sit præg på den nyligt afsluttede Vinterskydning (en landsdækkende konkurrence over 8 runder) ved at tage 4 medaljer hjem til Nakskov.
Klubben har været lidt hjemløs – ikke af ond vilje – men fordi vokseværket stillede større og større krav til plads og specielt til antallet af træningstimer.
Da bueskydning er for individualister, så har hverken de eller
medlemmerne behov for store forkromede lokaler, men derimod for plads , idet der indendørs skydes på op til 18 meter.
Udendørs skydes der både 40, 60 og 70 meter, og her har de takket være stor hjælp fra FCK, som også hjalp med hallen ved Stormarks Skolen, fået mulighed for at benytte et hjørne af sportspladsen bag NIC i Nakskov.

Regionens eneste deltager i skole-OL i bueskydning
Man skal dog ikke lade sig begrænse, er bestyrelsens mantra. Derfor har de taget handsken op, og i disse dage er de i gang med at planlægge træningen for de 168 skytter, der har mulighed for at deltage i skole-OL i bueskydning 13.-16. juni 2017 i Århus .
Og det går ganske forrygende, siger Berit med et stort smil! På nuværende tidspunkt har 6 klasser tilmeldt sig de indledende skydninger, som skal foregå udendørs på banen ved NIC den 15., 22. og 23. maj.

Hvem er det så, der søger medlemskab hos jer?
Netop de, der ikke passer ind i holdsport, tiltrækkes ofte af bueskydning, hvor de finder den ro og det fokus samt ikke mindst kammeratskab, der er basis for al præcisionssport.
Bueskydning kræver en god portion disciplin. –Vi mærker, at det ofte er dem, der gerne vil have et forståeligt regelsæt, der bliver de bedste, tilføjer Peter. Han er sammen med Flemming også klubbens alt-mulig-mænd, som bl.a. har stået for bygningen af vogne til transport af skydeskiver, stativer samt særligt sikrede flyttekasser til buer og pile, som skal opbevares forsvarligt.
Både drenge og piger kan deltage og være lige gode, siger Berit, der mener, at nogle piger holder sig tilbage, fordi de tror, at bueskydning er lidt for macho.
Jeg er jo selv et eksempel på, at piger også kan være med. Ofte er pigerne endnu mere målrettede, når de først får

smag på bueskydningen. Og specielt de nyere film som Avatar, Hunger Games osv. har haft landsdækkende betydning for tilgangen af piger til bueskydning.
Vi kan godt se, at der er mange tilbud til de unge og sportsinteresserede i dag, men at dyrke en sport, hvor man selv bestemmer, om man bliver god eller meget god, tror vi bestemt, tiltaler de mange, som ofte betragtes som lidt ”nørdede”.

Alle kan være med
Bueskydning er ikke for folk, der bare skal være hurtigst fra 0-100 eller har krudt i røven og ikke kan sidde stille. Dog oplever vi tit, når der kommer børn med diagnoser, at netop bueskydning giver resultater.
Skal man blive god til bueskydning – og det kan alle blive – så er den rette kombination af ro, teknik og tålmodighed en ret god cocktail.
Vi synes, det er interessant at udbygge og få en sjælden set sport til blive synlig. Vi har i Nykøbing rent faktisk en verdensmester i bueskydning (Stephan Hansen).
Vi håber da også på, at medlemstilgangen kan blive styrket meget af det her Skole-OL.
Hvis nogen har fået lyst til at prøve kræfter med bueskydning, så træner vi helt normalt – og for alle – i Stormarksskolens sportshal hver onsdag fra 16-19 og lørdag kl. 13-16.
Klubben råder over buer, så man ikke skal starte med at købe sin egen bue, hvilket vi decideret fraråder begyndere, så hvis det givet lyst til at prøve, er man velkommen til at få et par gratis prøvetimer.

Halvårskontingentet er 400 kr.
Når udendørssæsonen starter på banen ved NIC, hvilket bliver i begyndelsen af maj, vil træningstiderne være de samme.
Hvis man er interesseret i at få mere at vide om bueskydning, kan man gå ind på klubbens hjemmeside.
Formand Berit Bech kan træffes på tlf. 5233 9308

Der skal disciplin til før hvert skud.

 

Her kan du hente historien som PDF