Tommi Ewers, 55 år, Byens Ure & Guld

Tommi Ewers – er klar til at gå forrest


Tommi Ewers går normalt stille med dørene. Han er den stille slider, som ikke står frem, men gerne bakker op om mangt og meget lokalt.

Et af de projekter, han har stået bag, er de fælles indkøbsposer, som blev skabt i Nakskov i forbindelse med byens 750-års jubilæum. Det var et projekt, som havde ulmet i mange år, men nu skulle det være, og det lykkedes med opbakning fra en lang række lokale virksomheder at få fremstillet ca. 120.000 bæreposer.

Men det er ikke kun den slags projekter, der står forrest, fordi Tommi også har en strøgbutik med masser af kunder og håndværksmæssige opgaver at passe på.

I 2016 fik Tommi Ewers opbakning fra en helt uventet kant.

Da brancheforeningen Danske Guldsmede skulle holde årsmøde, var han indstillet til Årets Ildsjæl. Den tiltalende og altid hjælpsomme guldsmed fra Nakskov blev pludselig midtpunkt og fik – ud over det smukke diplom – en check på 5.000 kr. med hjem.

Tommi Ewers er ikke meget for virak omkring hans person, men når man stikker næsen frem, kan det ikke helt undgås.

Men når man ligefrem offentliggør, at man vil fejre udnævnelsen til Årets Ildsjæl, og 4.000 når at læse det på FaceBook i løbet af en weekend, så skal der noget kaffe og kage til mandag morgen.

Med sit velkendte smil og den åbenhed, der altid er hos Tommi Ewers, er det en ”modgang”, man må leve med.

Her er omtalen som PDF