Faramarz Davodi, 49 år, succesrig tilflytter

Ferri – officielt Faramarz Davodi – kommer fra Iran.


Når man lige ser navnet som en kartoffeldansker, så kan man godt forstå, at Ferri, som Faramarz kalder sig, falder mere lige for.

Ferri har valgt – af omveje fra Teheran i Iran via Gjøvik i Norge – at slå sig ned på Lolland.

Heldigvis er Ferri et ualmindeligt positivt menneske, som har kæm-pet og sejret.

I efteråret 2015 åbnede Café Bita på Axeltorv i Nakskov. Her har Ferri vist, at selvom han ikke selv ejer den, at man bare skal have viljen.

Caféen i Nakskov var i den grad en satsning, efter der havde været forsøgt ad flere gange. Men Ferri har en helt anden tilgang til kunderne og byen, end man er vant til i Nakskov.

Man får som kunde indtrykket af, at man er den eneste kunde i caféen, men kommer man bare tilfældigt forbi, kan man let risikere, der end ikke er et ledigt bord.

Alligevel er der smil og overskud til at tage pænt imod kunderne, og den ånd – måske fra Persien som Iran tidligere hed – han selv giver caféen, er groet videre i det personale, som ofte har forrygende travlt i byens nye café.

Man kan vel næsten sige, at Ferri har scoret over, for da caféen åbnede, var det med ydmyghed – og et: ”Lad os nu se, om det kan gå!”. Men det kunne det! Den iværksætterånd, man oplever, viser, at selv om man ikke er født på Lolland, kan man sagtens vinde folkets hjerter.

Her er omtalen som PDF