HG

HTX
Søvej 6
4900 Nakskov
HTX varer 3 år. Som på de andre gymnasieuddannelser er HTX bygget op, så de første 3 måneder er et grundforløb, der er fælles for alle. I slutningen af grundforløbet vælger du den studieretning, som skal være omdrejningspunktet for resten af din uddannelse. Det vil sige, at du har 3 måneder til at overveje, hvad målet for din uddannelse skal være, før du endeligt beslutter dig.
De naturvidenskabelige fag – matematik, fysik, kemi og biologi – har høj prioritet på teknisk gymnasium, men du har også mange andre spændende fag som f.eks. kommunikation/it, samfundsfag, teknologihistorie samt som noget særligt for HTX et obligatorisk teknikfag.
Gymnasieuddannelsen indeholder obligatoriske fag, som alle elever skal følge, og studieretningsfag, som afhænger af dit valg af studieretning. Ud over obligatoriske fag og studieretningsfag skal du også vælge 1 til 3 valgfag.
Studieretning
Studieretningen består af to fag som særligt former dine år på HTX. Det er de fag, du går i dybden med, og hvor du laver flere forløb på tværs af fagene. De obligatoriske fag tones i retning af studieretningsfagene i forskellige temaer og samarbejder.